KOOC verkoopt gezonde kant-en-klaar maaltijden door heel Nederland. Wij ontwikkelden een applicatie zodat medewerkers de grondstoffen kunnen traceren.

terug naar overzicht

Applicatie voor KOOC

Om het productieproces van KOOC beter in kaart te brengen werd het team van Codalt ingeschakeld. Wij kregen de taak om een applicatie te ontwikkelen waarmee KOOC eenvoudig grondstoffen kan traceren.

Wanneer de maaltijden klaar zijn voor verzending wil KOOC kunnen traceren uit welke partij de grondstoffen afkomstig zijn. Op het moment dat de grondstoffen binnenkomen worden ze daarom voorzien van een sticker met barcode. Een halffabricaat, waarin de grondstoffen verwerkt worden, krijgt ook een sticker. De stickers met barcode kunnen eenvoudig gescand worden door iedere medewerker dankzij een identificatiepas. Inlogcodes zijn hierdoor niet meer nodig en aan het einde van het productieproces is het eenvoudig uit te lezen welke grondstoffen uit welke partijen verwerkt zijn in het eindproduct. Dit garandeert de voedselkwaliteit.

Herbert Flier {
Het intensieve contact met Codalt heeft ervoor gezorgd dat de software nu naadloos aansluit op ons bedrijfsproces.

Voordelen van deze oplossing

  • De software van Codalt die gebruikt is voor deze applicatie is erg betrouwbaar. Van het begin tot het einde van het productieproces kan KOOC precies traceren welke grondstoffen er gebruikt zijn.
  • Het verbruik van de grondstoffen wordt inzichtelijk gemaakt, wat resulteert in een betere kostensturing en kostprijsberekening.
  • Met deze software voldoet KOOC aan de warenwet van De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
  • Om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren hebben wij KOOC geadviseerd welke moderne hardware het beste aangeschaft kon worden. De software zelf is eenvoudig te gebruiken en vereist weinig acties van de gebruiker.
  • Daarnaast is de software zo ingericht dat het foutmeldingen geeft als een grondstof over de datum is of niet in het recept thuishoort. De applicatie heeft een interface die communiceert met Afas.

Tjalling Knulst {

“Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden voor uw bedrijf!”

Bellen Mailen